Hobo Hedel

Nieuw bij bouwbedrijf HOBO: een mantelzorg woning

Als oplossing voor de toenemende behoefte van ouderen en zorgbehoevende om zelfstandig in een vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen, met de zorg van familie of vrienden en ondersteuning van professionele zorg, heeft Bouwbedrijf HOBO-HEDEL een mantelzorgwoning ontworpen.
De HOBO mantelzorgwoning is met zijn ruime vloer- oppervlak van 56 m² en inventieve indeling, bestaande uit een woonkamer, open keuken, hal, slaapkamer en badkamer, zeer toegankelijk voor rolstoel gebruik. Alle voorzieningen worden geheel aangepast aan de wensen en behoeften van de bewoner. Zo kan de woning worden voorzien van volledig instelbaar sanitair en keukenblok en een domotica systeem. Ook is het mogelijk een aansluiting te maken tussen woning en mantelzorgwoning door middel van een sluis.
De HOBO mantelzorgwoning is een kwalitatief hoogwaardig zelfstandige woning, gemaakt van duurzame materialen. De vloer en het dak zijn vervaardigd in een sandwichconstructie en zijn tezamen met de wanden dusdanig goed geïsoleerd, dat ze ruimschoots voldoen aan de meest stringente normen inzake woningbouw. Het unieke systeem maakt het mogelijk de mantelzorgwoning in een dag te plaatsen (glas- en waterdicht). De bouwduur op locatie wordt hierdoor tot een minimum beperkt, zodat u zo min mogelijk hinder van de bouwwerkzaamheden ondervind. Nadat er geen gebruik meer van de HOBO mantelzorgwoning wordt gemaakt, is deze inclusief fundering compleet verplaatsbaar en kan weer ingezet worden op een volgende locatie voor een nieuwe bewoner.
Doordat de HOBO mantelzorgwoning op ambachtelijke wijze in eigen fabriek vervaardigd wordt, is een grote vrijheid in ontwerp en indeelbaarheid mogelijk. De woning bestaat uit meerdere units maar kan vanaf één unit geplaatst worden. Ook de toepassings mogelijkheden blijven niet beperkt tot uitsluitend mantelzorgwoning. Denk hierbij aan kantoor aan huis of praktijkruimte.
De combinatie die Bouwbedrijf HOBO-HEDEL, met haar 30 jaar ervaring, u biedt, heeft voor u het voordeel dat u geen derde partij hoeft te benaderen m.b.t. de voorbereidende werkzaamheden zoals omgevingsvergunning, funderingssysteem en noodzakelijke afwerking. Nog een bijkomend voordeel is dat Bouwbedrijf HOBO-HEDEL u daardoor een volledige garantie op haar product kan geven.